PC Tápegység teszt alaplap nélkül? Igen, lehetséges!

Igen, valóban letudjuk ellenőrizni az asztali számitógépünkben (PC-ben) található tápegységünket anélkül, hogy az alaplaphoz lenne rákötve egész pontosan csak egy rövidke vezetékre van szükségünk.. !!! FONTOS TESZT ELŐTT NÉZZÜK MEG, HOGY NE LEGYEN ÁRAM ALATT A TÁPEGYSÉG !!!

Akkor kezdjünk is hozzá!

  • 1. lépés: 24 pines csatlakozón keressük meg az egyetlen egy darab zöld színű vezetéket. És a tesztelésre használt kisdarabka vezetékünknek egyik végét be is dughatjuk.
  • 2. lépés: Keressünk meg egy tetszőleges fekete színű vezetéket a csatlakozón, majd a kisdarab vezeték másik végét dugjuk be oda! Majd ezután helyezzük áram alá a tápegységünket!! Ha mindent jól csináltunk, és a tápegységünk működik akkor a ventilátor elindul… Ha nem igy lenne nézzük meg lehet de csak áramtalanítás után, hogy ne-e csúszott ki a vezeték a csatlakozóból. Ha ott minden rendben van akkor vagy a kondik, vagy a biztosíték adta meg magát benne.. De azt nem igazán ajánlom, hogy bontsuk szét, és nézzük meg az előbb leírt 2 dolgot mert nagyon könnyen előfordul(hat) áramütés veszélye a feltöltődött kondenzátor(ok) miatt!!!

» Videó megtekintése YouTube-on! «

Hasznos volt a cikk? Akkor oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük