Hővezetőlapka/paszta csere

Mai modern laptopokat, notebookokat már nem pasztával kenik be a processzort hanem úgynevezett hővezetőlapkával látják el aminek elvileg ugyan olyan szerepet kell ellátni mint a pasztának.. ősszintén egy mondva én eddig egy ilyennel találkoztam még hozzá a saját laptopomnál. . 2 éves lesz idén, és ha lehet hinni az aida64 programnak akkor nagyon jól viselkedik ugyan is egyáltalán nem forrósodik a gép..

  • Igy  nézz ki, ha esetleg valaki nem látott volna még ilyet. 🙂 Ha ilyennel találkozok akkor értelemszerűen ha szükséges akkor lecserélem egy új lapkára, és nem pedig pasztázom. Mivel gondolom meg van a gyártók nyomosoka miért ezt használják már, és nem a régi módszert, de ha esetleg igényli a tulajdonos akkor a saját felelőségére lapka helyett teszek rá neki pasztát! De amennyiben melegedést fogok tapasztalni akkor viszont marad az újdonság a hővezetőlap felrakása..
  • Ez azért már gondolom van sok embernek ismerős azért mint a fentebb képen bemutatott. 🙂 De ahogy ott is írtam saját felelőségére aki kéri akkor annak lapka helyett hűtő pasztát teszek.. De természetesen  összeszerelés után ha azt tapasztalom, hogy növekszik a hőmérséklet akkor azonnal tájékoztatom arról a tulajt, hogy mégis csak az eredeti terv szerint kell működnünk, mivel se magamnak, és értelemszerűen a tulajnak se szeretném, hogy a túlmelegedés miatt teljesen tönkre menjen a gépe..
Hasznos volt a cikk? Akkor oszd meg másokkal is!